Arsènic i puntes de coixí (any 2008)

L' obra:

A l’estiu de 1941, a Nova York, la guerra era una cosa llunyana, però, tanmateix present. En el moment de la implicació dels Estats Units, a causa de l’atac japonès a Pearl Harbor- els diables grocs, que diu en Teddy- ja feia uns quants mesos, que a Broadway hi triomfava brillantment la comèdia “Arsènic i puntes de coixí” (“Arsenic and old lace”) de Joseph Kesselring, que s’iniciava amb una petita al•lusió a la guerra europea: com una molèstia responsable d’un malestar... La baixa qualitat de la farina ... “Arsènic i puntes de coixí” es va estrenar a Nova York, el 18 d’agost de 1941, amb un notable èxit i va donar un gran renom al seu autor, que havent escrit una dotzena d’obres, només se’l va conèixer per aquesta. A l’estrena hi va haver una dada curiosa: el paper de Jonathan, que té una semblança amb Boris Karloff- conegut a la gran pantalla per les seves interpretacions del personatge de dràcula-, va ser interpretat per aquest mateix actor.

Les germanes Brewster són unes germanes admirables que només pensen en fer bé al pròxim, és per això que reben sovint les visites del reverend Harper i de la policia. Les aficions i peculiaritats dels membres d’aquesta família potser faran que coneguem una altra manera d’ajudar els altres.

En to de comèdia d’intriga i suspens, es presenta aquesta obra amb un refinat humor agredolç.

L’Espardenya Teatre us proposa, doncs, aquest any, una comèdia amable i senzilla. El que pretenem, simplement, és fer-vos passar una estona agradable i que no deixeu de somriure.

L' autor:

Joseph Otto Kesselring (21 de juliol 1.902 - novembre 5 1967) fou un escriptor nord-americà i autor teatral més conegut pel seu joc Arsènic i encaix antic, escrit el 1939 i originalment titulada Cossos al nostre celler.

Nascut a Nova York el 1902, va passar gran part de la seva vida al voltant del teatre. El 1922 a l'edat de 20 anys, Joseph Kesselring va començar a ensenyar música vocal i dirigir produccions teatrals en el Bethel College a North Newton, Kansas. Va començar a treballar com a escriptor independent el 1933, completant 12 obres originals, de les quals quatre es van produir a Broadway: La saviesa de la Dona (1935), Arsènic per compassió (1941), Twelves Quatre són 48 (1951), i Mare dels que Saviesa (1963).

Kesselring va morir a Kingston, Nova York.

Repartiment:

MERCÈ CASANY (Abby Brewster)
JOAN SALA (Reverend Harper)
JORDI FONT (Teddy Brewster)
ALEIX VILA (Agent O’Hara)
JOSEP CASANY (Agent Klein)
Ma ÀNGELS ESCALÉ (Martha Brewster)
MONTSE FONT (Elaine Harper)
MANUEL VIVER (Mortimer Brewster)
JESÚS FONT (Senyor Gibbs)
JOSEP PUJOL (Jonathan Brewster)
JOAN PUJOL (Tinent Rooney)
LLUÍS TELLO (Doctor Einstein)
TERESA BASSAS (Senyora White)

Fitxa tècnica:

Disseny escenografia: XEVI DOMÍNGUEZ
Cçnstrucció escenografia: L’ESPARDENYA TEATRE
Disseny vestuari: L’ESPARDENYA TEATRE
Perruqueria i Maquillatge: PERRUQUERIA I ESTÈTICA IMMA
Il•luminació: JOAN ARUMÍ i JAUME PARRAMON
fotografía: IVAN RAGA
Regidor: ALBERT VIVER
Traspunts: IMMA ESCALÉ
Música: JOSEP BARCONS
Direcció: JAUME PARRAMON