El criat de dos amos (any 2004)

L' obra:

Escrita el 1.747, es tracta d’ una obra inspirada en la “Comedia dell Arte”, teatre que les companyies representaven als carrers o places del pobles.
Tots els personatges de l’ obra, son propis d’ aquest estil teatral que es va representar a Itàlia des de la segona meitat del segle XVI, fins a finals del segle XVIII,
Els enamorats Silvi i Clarisa, viuen uns moments de tragèdia, al assabentar-se que l’ antic promès d’ ella, amb qui ella no es volia casar no es realment mort, perdent per aquesta causa la possibilitat de casar-se amb el seu estimat.
L’ Arlequí Trufaldi Trufaldo, criat del no esperat Frederic Rasponi, amb la seva innocència i el seu afany per fer diners, aconsegueix dificultar la trobada dels altres dos amants.
Beatriu, sota el no de Frederic Rasponi, va a buscar a Venècia A Florind Aretusi per a fer-li costat. Tot i que viuen sota un mateix sostre, no es poden trobar .


L'autor:

Carlo Goldoni, (Venècia 1707, Paris 1793), va ser considerat un dels pares de la comèdia italiana. Va anar eliminant en les seves obres, la costum de fer servir mascares.
La maestra di buon gusto (1.748), La viuda astuta (1,748), El conde Caramela (1.749), El café (1.750), La Posadera (1.753), La casa nueva (1.760), Las riñas en Chioggia (1762), son algunes de les seves obres.
Encara té avui una presencia a les llibreries i els teatres on es parla català.

Repartiment:

Santi Paré (Pantalon de Bisonuyosi)
Milo Vila (Clarisa (la filla))
Joan Arumí (Doctor Lombardi)
Josep Anfruns (Silvi (el seu fill))
Silvia Nogueras Beatriu (F. Rasponi)
Jordi Font (Florind Aretusi)
Joan Pujol (Briguel.la (hostaler))
Montse Font (Maragdina)
Josep Pujol (Trufaldi)
Joan Sala (Cambrer)
Isidre Boixaderas (Bstaix)
Estel Forcada,Maria Alsina i Anna Alsina(cambreres)

Fitxa Tècnica:

Disseny Escenografia: Ivan Raga
Realització Escenografia: Espardenya Teatre
Muntatge: Albert Viver,Josep Arumí,J. Arumí Padrós
Vestuari: Carme Vila,Magda Coderch,Mª Teresa Font,Mercè Castells,Mª Teresa Bassas, Maira Vilaseca, Núria Caballé,M. Sanglas.
Fotografia: Ivan Raga
Maquillatge: Perruqueria IMMA
Traspunt: Imma Escalé
Taula de so: David Codina
Taula de llums: Arnau Farrés,Josep Barcons
Direcció: Jaume Parramon