El retaule del flautista (any 1998)

L' obra:

Es tracta d’ una obra en clau de farsa, de crítica político-social– darrere d’ un problema de rates, se ni obre algun encara mes gran. Mentre uns ignoren el problema, els altres intenten treure ‘n el màxim profit.
En la representació d’ aquesta obra hem intentat seguir l’ estil brechtià, que el mateix autor proposa per fer la seva representació: distanciament entre l’ actor i el seu personatge, i un continu trencament del que s’ està fent o dient, com es picar l’ ullet al públic, o si s’ escau fer-li botifarra.
Es una manera de fer teatre, que recorda contínuament al espectador, que esta assistint a una representació de teatre, de manera que no es necessari que el públic s’ immergeixi en l’ historia i el seu desenllaç, sinó que se la pugui mirar, amb una certa perspectiva.

L' autor:

Jordi Teixidor i Martínez (Barcelona 1939) Dramaturg.
Inicià les seves activitats en grups independents com a actor,director i autor: Un fèretre per Artur (1965). El 1968 guanyà el premi Josep M. de Sagarra amb El retaule del flautista.
Ha estrenat, també ambèxit, Mecano-Xou (1972), La jungla sentimental (1975), Dispara, Flanaghan (1976), Rebombori-2 (1978), El drama de les camèlies o El mal que fa el teatre (1984), David, rei (1986), etc.


.