L' obra:
Es tracta d’ un poema dramàtic que combina el drama amb la comèdia costumista, en un ambient evidentment rural com es el de Rupit.
L’ agradable i enèrgic esperit de la Glòria, el captivador encant de Roser, el dubte amorós de l’ Andreu, la galanteria de Forcadell, i la creguda de la senyora Flora ens desvetllen un entramat d’ enamoraments que només amb el sentit comú i el seny dels personatges es poden arreglar.
La severitat de la vella Gertrudis es com la veu de la consciència dels personatges de la casa, que en els moments dubtosos els anima i en els moments espitosos els frena. El color dels personatges que transiten per l’ hostal, transmeten una alegria que fan que l’ obra sigui amena i divertida.
Tanmateix no hem d’ oblidar que estem davant d’ un gran drama que esprem que gaudiu.
L' autor:
Josep Maria de Sagarra (Barcelona, 1894-1961). Dramaturg, periodista, novel•lista, memorialista, traductor, però, per damunt de tot, poeta. La utilització d'una llengua viva i rica, l'ús de recursos retòrics d'una gran plasticitat, i sobretot, la intenció de distreure o commoure , el van connectar amb el públic i el lector popular. Recompensat amb èxits teatrals clamorosos, com La corona d'espines (1930), L'Hostal de la Glòria(1931), El Cafè de la Marina (1933) o La Rambla de les floristes (1935). En el camp de la poesia cal destacar Cançons de rem i de vela (1923), El comte Arnau (1928).
Repartiment:
Mercè Casany (Glòria)
Mª. Àngels Escalé (Roser)
Silvia Nogueres (Sra. Flora)
Anna Anfruns (Angeleta)
Teresa Bassas (Gertrudis)
Albert Santaulària (Andreu)
Albert Freixer (Rupit)
Manel Viver (Forcadell)
Ignasi Casanovas (Santaló)
Josep Pujol (Torelló)
Isidre Boixaderas (Senyor Ventós)
Fitxa Tècnica:
Disseny Escenografia: X. Dominguez
Realit. Escenografia: Espardenya Teatre
Muntatge: Espardenya Teatre
Vestuari: Carme Vila,Teresa Basas
Fotografia: Ivan Raga
Maquillatge: Perruqueria IMMA
Traspunt: Laura Freixer
Taula de llums: J. Martin-Pero
Direcció: J. Parramon
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada