L' Hostalera (any 2007)

L' obra:

Escrita sota el nom de “La Locandiera” l’ any 1752, i estrenada el 1753 a Venècia, L’ Hostalera es una de les obres mes representatives i també une de les mes reeixides i divertides del autor. Com diu Sergi Belbel, el traductor d’ aquesta obra, “Goldoni retrata magistralment uns personatges a cavall de dos móns, l’ antic i el modern, el decadent i l’ emergent, amb totes les seves misèries, i també totes les seves frustracions i contradiccions.
L’ Hostalera, una dona astuta entremaliada i divertida, s’ ha proposat enamorar un dels seus clients, el cavaller Ripafratta, pel fet de ser enemic aferrissar de les dones. Les dues “actrius”, amb menys traça també fan el possible per treure el màxim profit de tots els homes que les envolten.
El Comte i el Marquès, així com el criat i el mateix cambrer de l' hostal, farien tot el possible per tenir la Mirandolina al seu costat.
En clau de comèdia, Goldoni mostra una guerra de sexes, en la que uns homes que es creuen poderosos, poden quedat reduïts fins el ridícul mes absolut.


L' autor:


Carlo Goldoni, (Venècia 1707, Paris 1793), va ser considerat un dels pares de la comèdia italiana. Va anar eliminant en les seves obres, la costum de fer servir mascares.
La maestra di buon gusto (1748), La viuda astuta (1748), El conde Caramela (1749), El café (1750), La Posadera (1753), La casa nueva (1760), Las riñas en Chioggia (1762), son algunes de les seves obres.
Encara té avui una significativa presencia a les llibreries i els teatres on es parla català.

Repartiment:

Mirandolina (Montserrat Font)
Cavaller Ripafratta (Manuel Viver)
Marquès Forlipopoli (Lluís Tello)
Comte Albafioritta (Josep Pujol)
Hortènsia (Mercè Casany)
Dejanira (Mª Angels Escalé)
Fabrizio (Jordi Font)
Criat del cavaller (Joan Sala)

Fitxa Tècnica:

Disseny Escenografia: Xevi Domínguez
Realització Escenografia: Espardenya Teatre
Muntatge: Josep Pujol,Joan Arumí,Albert Viver,Josep Arumí,Joan Sala,J. Arumí Padrós, Marià Molas i Josep Barcons.
Disseny il•luminació. Joan Arumí
Vestuari: Espardenya Teatre
Fotografia: Gregori Conill
Maquillatge: Perruqueria IMMA
Traspunt: Imma Escalé
Taula de so: Joan Pujol
Taula de llums: Joan Arumí
Direcció: Jaume Parramon