Allò que tal vegada s' esdevingué.

L' obra:

Comèdia satírica amb el rerefons d’una paròdia Bíblica centrada en la vida d’Adam i Eva. L’obra fa una crítica a la societat, on hi conflueixen les il·lusions i els desitjos propis dels més joves i el desencís dels que ja porten més anys de vida.
Adam i Eva, un cop desterrats del Paradís fan vida en una cabanya, acompanyats dels seus tres fills, Caïm, Abel i Nara. Ells no se’n saben avenir del canvi, de la privilegiada vida en un paradís on ni l’avorriment els feia nosa, no havien de fer res, tot era gaudir de la vida.
Els fills s’han fet grans i tots dos volen la companyia de Nara, la filla.
La presència de Querub, l’àngel que els vigila per tal que no tornin al Paradís d’on varen ser desterrats, ajuda a Caïm a entendre alguna cosa més de la vida, però tampoc ho veu del tot clar.
El diable, lluny de la imatge que en tenim, també els fa visites per intentar aconsellar-los i avisar-los dels perills que els envolten.


L' autor:

Joan Oliver i Sallarès, que emprà com a   poeta  el pseudònim Pere Quart, (Sabadell 1899-Barcdelona 1986) és considerat un dels poetes i dramaturgs més importants de la literatura catalana.
Va rebre el Premi del President de la República Francesa als jocs florals de París per la traducció al català d'El misantrop de Molière. Va traduir i adaptar obres de diversos autors, com per exemple Anton Txèkhov. El 1960 aparegué la seva obra més emblemàtica, Vacances pagades. És un obra escèptica i sarcàstica, on es mostra el seu gran compromís amb la realitat social i política del país. Joan Oliver fa una crítica forta al capitalisme, a la societat de consum i al règim franquista. Va ser considerat un dels cinc millors poetes catalans del segleXX. Alguns dels seus poemes han estat musicats per cantautors com Lluís Llac, Joan Manuel Serrat, Raimon i Ovidi Montllor. 


Repartiment: 
Adam                  Josep Pujol
Eva                     Sílvia Nogueras
Caïm                   Jordi Font
Abel                    Simeó Parareda
Nara                    Aida Font
Querub                Maira Vilaseca
Diable                  Joan Pujol
Cinc  Àngels         Paula Arumí,Cristina Arumí, Judit Garcia, Anna Bonet, Laura bertran
Veu de Jahvè        Albert Font

Escenografia:         Joan Sala, Josep Pujol
Vestuari:                 L’Espardenya Teatre
Il·luminació:            Joan Arumí. Jaume Parramon
Música:                  Josep Barcons
Cartell:                   Ivan Raga
Disseny díptic:        Xevi Domínguez
Fotografia:              Ivan Raga
Maquillatge:            Perruqueria Estètica Imma
Regidor:                  Imma Escalé
Direcció:                 Jaume Parramon

Agraiments:             Josep Vilaseca